تاریخچه و روش طلاکوبی روی چوب : مرحلهای تزئین کردن درب، یکی از مراحل مهم در فرآیند ساخت و تولید درب تمام چوب میباشد. یکی از پرطرفدارترینها روشهای تزئین، طلاکوبی روی درب چوبی است. ما در اینجا سعی کردیم ابتدا تاریخچهای کلی از روش طلاکوبی روی چوب که یک هنر قدیمی به حساب میآید، را بگوییم. سپس مراحل انجام آن بر روی دربهای تمام چوب را برای علاقهمندان به این هنر را توضیح بدهیم.
تاریخچه طلاکوبی روی چوب
طلاکاری یا طلاکوبی تاریخچهای بسیار طولانی و قدیمی دارد؛ طلاکوبی هنری تزئینی است که در زمانهای گذشته و به دورههایی که از طلا به عنوان یک عنصر در دکوراسیون، نقاشیها، مبلمان و دربها استفاده میشده است، بازمیگردد. بسیاری از هنرمندان آثار خود را با طلا تزئین میکردند. این روش در هنر و معماری در دوران قرون وسطی به ویژه در دورههای بیزانس، گوتیک و رنسانس رواج و گستردگی زیادی داشته است.
در هنر و آثار این دوره، طلا به هنرمند برای انتقال درخشندگی و تقویت رنگ و مفهوم، کمک میکرده است. به گفته بسیاری از باستان شناسان از هزاران سال قبل، چینیها و مصریهای باستان از طلا به عنوان فلز غیر قابل تغییر و جاودانه، برای ساخت نقاب استفاده میکردند؛ ایدهی طلاکاری نیز از همان دوران و تمایل انسان به جاودانگی و ماندگار شدن به وجود آمد.
برای رنگ کاری و طلاکوبی روی درب و مصنوعات چوبی می توانید با شماره 09124197101 تماس حاصل فرمایید .
شواهد باستان شناسان دلالت بر مهارت مصریان در زمینه کار با طلا و ساخت نقاب دارد و در نقاشیهای دیواری نیز ما شاهد مهارت صنعتگران مصری در مرحلهی استخراج و ساخت طلا هستیم. در میان آثار روم باستان نیز نشانههای زیادی از کاربرد طلا روی اجسام چوبی، سنگ مرمر، پارچه، عاج، چرم و حتی شیشیه دیده میشود.
اشیاء طلاکوبی شده، مثل سرامیک و پارچه پس از سقوط امپراطوری “کارتاژ” (کارتاژ: یک دولت فینیقی بوده که در قرون هفتم تا سوم پیش از میلاد بر بخشهایی از سواحل مدیترانه فرمان میراند که امروز این دوران به امپراطوری کارتاژ معروف است) در روم گسترش یافته است. پس از دوره کارتاژ از طلا در آثار هنری برای شخصیتهای مذهبی و مقدس برای ایجاد احساس روحانیت به تصویر، استفاده میشده است مثلا برای نقاشی هالهی نور و یا ستاره.
تاریخچه و روش طلاکوبی روی چوب
به تدریج، تکنیک طلاکاری برای مبلمانهای لوکس، تزئینات داخلی بر روی سقف و ستون و نیز بر روی دربهای چوبی رواج پیدا کرد. البته بیشترین استفاده از طلا بر روی چوب است اما گاهی اوقات در موارد دیگر، همچون گچ، پارچه، مرمر، فلزات و غیره نیز به کار میرود.
طلاکوبی روشهای مختلفی دارد و ما امروزه کمتر از روش های قدیمی استفاده میکنیم و از صنعت، برای اجرای بهتر این تکنیک کمک گرفتهایم. از روشهای قدیمی بیشتر برای مرمت آثار باستانی استفاده میشود؛ زیرا با این روش هم این هنر قدیمی زنده نگه داشته میشود و هم برای حفظ آثار باستانی و سلامتی و محیط زیست مفید است. زیرا که از مواد طبیعی و غیر سمی استفاده میشود و موجب حفظ این سنت کهن نیز میگردد.
برای اطلاع از قیمت رنگ کاری و طلاکوبی روی درب و مصنوعات چوبی می توانید با شماره 09124197101 تماس حاصل فرمایید .
روش طلاکوبی روی درب تمام چوب
ابتدا قسمتهایی از درب چوبی که میخواهیم بر روی آن ورق طلا کار کنیم را مشخص میکنیم و برای تمیزی کار اطراف آن را می پوشانیم. بعد از آن یک لایه زیر کار از بتونه، یا یک لایه رنگ اپکسی و یا رنگهای آستری است را روی چوب میزنیم پس از خشک شدن چسب مخصوص، ورقهی طلا را روی قسمتهای مورد نظر میزنیم. به چسب ورق طلا باید یک تا چهار ساعت فرصت برای خشک شدن بدهیم. چسب ورق طلا نوعی چسب زنده است که حتی پس از خشک شدن نیز قابلیت چسبندگی دارد و بعد یک لایهی نازک و یکنواخت از رنگ زمینه که معمولا بیرنگ و یا به رنگ آجری است را در محدودهی مشخص شده پخش میکنیم، تا سایهای گرمتر از ورق طلا، روی چوب به ما بدهد.
در مرحلهی بعد باید ورق طلا را روی سطح کار بچسبانیم، ورق طلا را باید به آرامی بچسبانیم. زیا ورقهای طلا بسیار نازک بوده و به سادگی پاره میشود. بهترین ابزار برای برداشتن و چسباندن ورق طلا روی درب چوبی استفاده از انبرهای چوبی میباشد اما چون کار با انبر چوبی سخت است و نیاز به مهات دارد میتوانید با دستکش نخی ورقها را بردارید. بعد از چسباندن ورق، با یک دستمال پارچهای و یا یک گوی پنبهای همهی سطح کار را ضربه و فشار دهید تا همهجا به خوبی چسبیده شود.
اضافههای ورق طلا را با یک برس بسیار نرم از روی سطح درب تمام چوب برمیداریم. و در جاهایی که ورق نچسبیده مجدد اقدام به ورقگذاری کرده تا جایی که همهی سطح کار کاملا از ورق طلا پوشیده شود. در مرحلهی آخر یک پوشش محافظ روی کل کار کشیده شود، این مرحله بسیار مهم است چون در اثر گذر زمان و رطوبت، ورقها واکنش نشان داده و سیاه میشوند.
آلبروچوب را در اینستاگرام دنبال کنید
کارخانه آلبروچوب نیز از روش طلاکوبی برای تزئین برخی از دربهای تمام چوب خود استفاده میکند و از این هنر باستانی و زیبا برای جلوه دادن و زیبایی بیشتر دربها کمک میگیرد. برخی از مشتریها که به کارهای تاریخی و هنری علاقهی بیشتری دارند میتوانند از این تکینیک برای شکوه بیشتر خانهی خود بهره ببرند. فقط کافی است که در هنگام سفارش درب تمام چوب خود این نکته را به دفتر فروش یادآوری نمایند تا کارشناسان ما بر اساس رنگ مورد علاقهی شما از ورقهای طلا، نقره و مس در تزئین دربهای چوبیتان استفاده کنند.